La întâlnirea cu elevii adolescenți de la o școală din sectorul 6, Gabriela Firea nu a venit cu o ambulanță neagră, cu numere de Bulgaria, pregătită alături de ministrul de Interne Carmen Dan să-i răpească pe micuți și să le vândă organele rakeților de la sud de Dunăre, apoi să le strige de pe geam, „măi copii, nu puneți botul la prostii”, informați-vă ca lumea înainte să credeți toate prostiile care circulă pe internet. Nu, cele două doamne ale PSD au venit îmbarcate într-o mașină a timpului, care ne-a teleportat pe toți la o petrecere dată la Phenian, cu bieții copii ai unei școli din Drumul Taberei transformați în pionieri comuniști de-ai dinastiei Kim. Sau măcar în niște șoimi ai patriei, îmbrăcați cu toții în tricouri cu sigla Primăriei Capitalei. Probabil că această mașină a timpului a fost concepută de vreun Benny Hill social-democrat, căci totul s-a încheiat cu îndrăgitul cantautor CRBL (Cerebel) bâțâindu-se în sincron cu doamnele Firea și Dan, sub privirile părintești ale primarului Gabriel Mutu, și cântând șlagărul „Ce avem noi aicea, e plin de căprioare, bine că mi-am luat alicea. Ai-ai-ai-e, avem fete la petrecere„. „Balena albastră” a murit de invidie, adolescenții ăia ruși deprimați habar nu au să se distreze.
De ce au ales bunele doamne Firea și Dan o școală din sectorul 6, Drumul Taberei, pentru lupta cu „balena albastră” (de fapt cu avertizarea adolescenților despre pericolele care îi pasc pe internet, dacă nu sunt atenți sau sunt prea creduli) nici nu contează. Puteau merge în Prelungirea Ghencea, tot din sectorul 6, unde se spune că atunci când plouă torențial, apare o balenă albastră care înjură asurzitor de toți sfinții. În sectorul 4 nu avea sens, ar fi rămas blocate în intersecția de la BIG Berceni atât de mult, că s-ar fi sinucis de plictiseală până și rușii care au popularizat acest fake-news sinistru.
Așa cum se întâmplă în orice democrație occidentală în anul 2017, cele două doamne ale statului român au fost întâmpinate de doi copii în port popular, care le-au dat flori. Doamna ministru Carmen Dan o fi fost pesemne la fel de surprinsă ca de 1 Martie, când polițiștii din subordinea sa au oprit în trafic mașina în care se afla și i-au oferit buchete de flori, făcându-i „o surpriză”. Nu știu cum au ajuns băiețelul și fetița respective în postura aceasta, dar pe vremea mea, ca să dai flori cuplului Ceaușescu, erau sute de copii candidați și toți erau analizați la sânge nu doar de medici, ci și de Securitate. Acum, o fi mai simplu. Pâine și sare nu le-au dat și nici nu s-au pupat.
După un intro mieros al domnului Bogdan Stanoevici, care pare că a ales să chinuiască copiii cu discursurile sale, pentru că animalele de la Circul Globus au scăpat de corvoadă, microfonul a fost preluat de Gabriela Firea.
A urmat ceva ce se cheamă tăiatul crăcii de sub picioare. Sau datul cu tesla în anumite părți ale corpului. „Nu este cool să joci jocuri periculoase pe internet. Cool este să mâncăm sănătos, să faceți sport, să mergeți la teatru, să iubiți și să respectați pe dascăli și pe părinți. E cool să ai prieteni adevărați, este cool să mergi în drumeții, este cool să asculți muzică bună (îl arată pe Cerebel), este cool să faci competiție în sport, este cool să ai note bune„, le-a spus doamna primar general copiilor din sală.
Doamna Firea, trebuie să vă spun un secret, în afară de acela că balena albastră nu există, iar dacă există astfel de cazuri de adolescenți care și-au pus capăt vieții din cauza unui joc, atunci copiii din Drumul Taberei ar trebui să se apuce de învățat rapid limba rusă, căci jocul nu e disponibil în Google Play-ul de pe Android, nici în App Store-ul de pe Iphone. În primul rând, nu mai este cool să spui „cool” de vreo 10 ani. Habar nu am cum se zice acum, eu am rămas blocat în timp la „marfă”, dar și ăsta e expirat de ceva timp.
În al doilea rând, arătați-mi-l mie pe adolescentul ăla cool care mănâncă sănătos, este premiant, merge la teatru și în drumeții și ascultă Cerebel, iar eu voi încăleca pe o balenă albastră și voi dansa cu dânsa kazacioc. Eu ultima oară i-am văzut pe adolescenți ăștia cool pe la McDonald”s, pe la Romană, sau pe ăștia mai cu bani pe la terasele din Dorobanți. Chiuleau, fumau pe ascuns, aveau freze horror, blugi foarte rupți și foarte scumpi, telefoane care costă cât o rablă germană second-hand și ascultau o muzică pe lângă care Cerebel pare Angela Similea. Cel mai probabil, ăștia micii se pregăteau de o drumeție la teatrul „Nottara”, cu profii lor cool.
Adolescenții aceia care v-au ascultat azi v-au dat block din secunda doi: ăia „popularii” au de ce să râdă săptămâni multe de azi încolo, iar ăia „tocilarii” o să se deprime și mai mult spunându-și în sinea lor – băi, frate, dar eu fac toate astea de le zice doamna Firea, atunci de ce râde de mine și nu mă bagă în seamă Angelina aia dintr-a șaptea C? Nu bulversați adolescenții mai mult decât o fac hormonii, doamnă Primar General.
Și doamna Firea, și doamna Carmen Dan, dar și domnul primar Gabriel Mutu i-au tot dat cu „jocurile periculoase”. Nu au zis care, proverbiala balenă nu a fost pomenită. Counterstrike? FIFA? World of Warcraft? „Păcănele”? Până la balena albastră, copiii din zilele noastre cu astea își umplu timpul, atunci când chiulesc de la școală ca ultimii tocilari, pentru că se știe, cei cool sunt la teatru cu diriga, asta după ce au mâncat o salată raw vegan.
Nebunia a continuat cu doamna Dan, care cu un zâmbet demn de torționarul Vișinescu, i-a interogat de pe scenă pe copii: „Vă place să navigați pe internet, așa este? Vă place și să vă jucați pe internet? Ce fel de jocuri? Ați fost vreodată abordați de persoane necunoscute în mediul virtual? V-ați dat seama că e periculos? Ați comunicat cu părinții sau cu profesorii?”.
În tot acest timp, pe chipul dumneaei angelic plutea un zâmbet care ar fi pus în gardă pe oricine întreg la minte: dacă zici da, te-am ars, carcera te mănâncă. Erau ca întrebările vameșului ăla binevoitor care bagă zâmbitor capul pe geam și te întreabă: „Arme, droguri?”. Dacă te iau transpirațiile, e de rău, dacă-i răspunzi „nu, că avem”, ai scăpat.
Doamna Carmen Dan, ce am învățat noi din seria „BD la munte și la mare”? Când ne întreabă Miliția ce facem noi ca cetățeni cinstiți, când găsim pe stradă un portofel, un portmoneu, un portvizit, noi răspundem: „Anunțăm imediat Miliția!”. Așa ați vrea dumneavoastră să facă micuții și cu balena asta albastră sau cu te miri ce pervers deghizat pe Facebook care îi abordează, doar că în viața reală nu merge ca în seria BD.
Pentru ca aroma de Coreea de Nord să fie desăvârșită, doamna ministru de Interne le-a cerut copiilor să aibă încredere în „oamenii îmbrăcați în uniformă”, dar și în „polițiștii de pe stradă”, pentru că ei îi pot ajuta și le servesc drept modele. Apoi le-a proiectat copiilor un videoclip în care un puști care stătea pe Facebook este înconjurat din senin de vreo patru vlăjgani de la SIAS, care îi spun micuțului că ei sunt prietenii lui adevărați. Doamna ministru, ar fi o mică problemă. Dacă prietenii care îți țin ție spatele, adolescent fiind, sunt băieții de la forțele speciale de intervenție ale Poliției Române, există doar două variante: ori tati sau fratele mai mare sunt ei înșiși luptători SIAS, ori tati sau fratele mai mare sunt niște interlopi deosebit de periculoși.
La rândul său, domnul primar de la 6, Gabriel Mutu, i-a băgat pe copii direct în „școala vieții”: „De fapt internetul ce este… reprezintă un mediu virtual unde nu există prieteni reali. Cei care se dau prietenii voștri nu vă vor tocmai binele„. Păi bine, domnule primar, dar Angelina aia dintr-a șaptea pare că îmi vrea tot binele din lume, și-o fi zis vreun adolescent din acela cool, după ce a butonat telefonul pe Facebook, cât a durat piesa aia de teatru unde s-a dus cu diriga și a mâncat o salată de fructe bio.
Totul s-a încheiat în ciuda tristei de balenă albastră, cu o melodie cântată de Cerebel, care în ciuda tatuajelor sale extinse, a ținut să le precizeze copiilor că pe el îl cheamă de fapt Eduard și a avut note mari la școală: „Ce avem noi aicea, e plin de căprioare, bine că mi-am luat alicea / Ai-ai-ai-e, avem fete la petrecere!”. Doamnele Firea și Dan s-au unduit și au aplaudat pe aceste versuri, alături de domnul primar Mutu. În fundal, îmi imaginez și sper din toată inima că adolescenții cool din sală au pus numaidecât mâna pe telefoane și și-au sunat cei mai buni prieteni, pe băieții aceia de la SIAS, care la rândul lor și-au sunat de urgență prietenii de la DIICOT, specializați în pornografie infantilă și alte perversiuni.
Până la „balena albastră”, ne omoară bunele intenții înecate în prostie cripto-comunistă.
PS: La încheierea frumoasei festivități, doamna ministru Carmen Dan a recunoscut presei că au fost investigate 54 de cazuri de adolescenți cu probleme, fără să se stabilească nicio legătură cu jocul rusesc „Balena albastră”. Acest joc, pornit în urmă cu mai mulți ani pe anumite forumuri online din Rusia și din republicile ex-sovietice, presupune ca jucătorul să facă tot ce îi spune o persoană anonimă, pentru a câștiga jocul fiind nevoie de sinuciderea jucătorului. Nu există însă nicio dovadă că adolescenți sinucigași din Rusia (unde oricum rata sinuciderilor printre adolescenți este foarte mare) au jucat acest joc, ci doar că unii dintre ei frecventau aceleași forumuri de adolescenți deprimați. În rest, a fost vorba doar de atragerea de trafic pe diverse forumuri rusești, pentru obținerea de bani. Adică fix același lucru ca și știrile cu „balena albastră”, această ambulanță neagră care fură copii, doar că se scrie cu litere chirilice.